REGL DÖNEMİNDE BESLENME ÖNERİLERİ

Blogumuzdaki tüm yazılarımızda regl döneminde beslenmenin öneminden bahsediyoruz. Zira bedensel aktivitelerimizde ve tepkilerimizde en önemli faktör yediklerimiz, içtiklerimizdir…
Yani regl döneminde yeme içme düzenine biraz daha dikkat edersen ağrılarını ciddi manada azaltabilirsin.
Peki bu dönemde nelere dikkat etmen gerekiyor?
Bir defa en önemli konulardan birisi tuz tüketimidir. Regl döneminde tuz tüketimi vücutta su tutulmasını artıracaktır. Bu dönemde tuzu azaltamıyorum diyorsan bunun için en iyi önerimiz baharatlarla yemekleri tatlandırman olacaktır.
Toplum genelinde kadınlarda eksik olan demir minerali regl döneminde daha da azalıyor. Demir yönünden zengin gıdalarla beslenirken emilimi kolaylaştırmak için bir C vitamini kaynağı ile tüketmek çok önemli. Bunun için özellikle et yemekleri ile beraber zengin C vitamini kaynağı olan 1 bardak taze sıkılmış portakal suyu ya da bol yeşillikli, biberli bir salata tüketebilirsin.
Regl döneminde azalan bir diğer mineral de magnezyumdur. Magnezyum azalması tatlı krizlerinin de sebepleri arasındadır… 
Bunun için magnezyum açısından zengin olan koyu yeşil yapraklı sebzeler, tam tahıllı ürünler, badem, ceviz, yer fıstığı, muz, avokado, kuru meyveleri kuru baklagilleri beslenme rejimine dahil edebilirsin. Üstelik magnezyum ile tüketilen kalsiyumun vücudu dinlendirici etkisi vardır. Tarçınlı ılık bir süt ile hazırlayacağın bir kakaolu muz hem sakinlik hem doygunluk verecektir.